teisipäev, 12. juuni 2018

Juuni 2.nädal

L 09.06

Narva energiajooks. Ei tea mitmes, aga minul teine. Rada oli uus, läbi Krenholmi ja siis pikalt jõe servas. Stardis läks seekord natuke kiireks, päris korraliku soojendust ei teinud. Samuti andis jätkuvalt tunda eelmise nädala rehvivenitamine mööda aherainemägesid, selg oli parajalt kange.

Stardikoridor oli seekord veidi naljakas - väga kitsas ja ülesmäge. Minul kui viisaka stardinumbri omanikul ei olnud sellest probleemi - olin juba alguses peaaegu mäe otsas.

Miskipärast tegin seekord liiga tormaka alguse - võibolla vähese soojenduse tõttu, aga pigem vist soovist korralikku aega joosta. Umbes 3km juures võtsin veidi käiku vähemaks, täpselt 4km märgis läks mööda klubikaaslane, kes hiljem lõpetas 1:27ga. Liikus väga rahulikult ja stabiilselt veidi kiiremini, mis lõpuks tähendas umbes 20sek km kohta.

Kilomeetripostid olid üsna naljakalt - pidevalt veidi kaugemal, kui minu kell arvas, lõpuks keris nihe isegi 500m-ni. Viimase kahe km-ga korrigeeriti see kõik aga täpselt tagasi. (Ma ei näinud ei 20 ega 21 märki). Olen varem ka midagi sarnast kogenud, ka siis osutus kell täpsemalt. Samas mõnikord tehaksegi rada pool km pikem. Aja arvestamine oli tülikas. Kella järgi jõudsin 7km peale tublisti alla 30minuti, aga ei osanud sellest suurt midagi arvata. Tegelikult tulnuks rõõmustada. 7-8 oli korralik tõus. Kestsin selle üsna okeilt ära, tahaks muidugi veel paremini. 8st edasi, pärast joogipunkti, oli rada ka omajagu allamäge, mis lubas taastuda ja pikal sirgel head tempot hoida. 14km juurde jõudsin siiski ka oma kella järgi pisut rohkem kui tunniga. Kõige suurem kaotus tuli kahjuks viimasel kolmel kilomeetril, kui selg hakkas tunda andma ja tekkis ka maksapiste (liigsest joomisest?). Mõned jooksjad, kes minuga 18 juures koos olid, lõpetasid minut kiiremini.

Kuna rada lõppes ootamatult kiiresti ära (nihkunud km märgid!), siis tuli lõppaeg parem, kui arvasin. Netos 1:33:36, ca 4.5 min varasemast rekordist parem. Pole paha, aga mul on palju veel sees ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar