kolmapäev, 21. oktoober 2009

Nädal -19, T

Täna läksin üle nädala ronima. Näedsa, kuna eelmise korra ajal treeningplaani veel ei olnud, siis ei mäletagi mis päeval täpselt.

Pika pausi põhjuseks on see, et eelmisel korral olid käed kuidagi jõuetuks muutunud ja järgmisel päeval oli selge, et parema käe ranne oli venitada saanud või midagi. Käisin Klifurhusidis lihtsalt liiga aktiivselt ja seejuures ilma erilise kavata, mis seal teha. Ühetaoline harjutamine tõigi kaasa probleemid ja oli viimaseks ajendiks korralikuma kava koostamiseks. Mõtlesin, et enne plaani valmimist ma uuesti Klifuhusidisse ei lähe, aga kuna mingit head kava ei osanud kohe ikkagi teha ja paus venis juba pikaks ja käsi oli ammu korras, siis täna nüüd ikkagi läksin. Enne otsisin veebist treenigplaane, midagi nagu leidsin.

Kartsin, et ronimisest - eriti haardest - ei ole midagi järgi, aga nii see siiski ei olnud. Valisin suhteliselt lihtsamaid radu (5 erinevat, üks 2x) ja üritasin neid aeglaselt ja võimalikult puhtalt läbida. Tuli üsna kenasti välja. Siis isu tõusis ja proovisin mõningaid raskemaid radu, mis lõppesid üsna kiiresti allahüppamisega. Ei taha eriti kolme-nelja meetri kõrguselt selili mattidele kukkuda, kuigi midagi hirmdat ei tohiks selles ju olla..

Lõpu poole proovisin üht keerulisemat traaversit ka, kust ma pidevalt maha kukkusin varem ja täitsa hakkas looma - lõikude kaupa oli seda võimalik läbida.

Kõige lõpuks tegin ikkagi fingerboardi (sõrmelaua?) harjutusi. Seal oli väikest tagasiminekut küll näha, aga ei midagi hullu. Tagantjärgi mõeldes vist olin selleks ajaks juba älle unustanud harjutuste korrektse sooritamise tähtsuse, tuli kuidagi rohmakalt välja. K-husidis on mitu erinevat sõrmelauda, mina kasutan seda. Helen, sa võiksid Lasnas uurida, kas sinna ka oleks äkki rahval huvi midagi taolist hankida. See on hea treenigvahend.. kui seda kasutada osata. Päris algajatele ei soovitata.

Tegin 1+2+3 lõuatõmmet 2,75 tollisel ümaral pinnal,
siis 5 lõuatõmmet 1,375 tollisel serval,
siis rippusin 1 tollisel serval. Varem suutsin seal ka kaks tõmmet teha.
Ideaalis oleks pidanud nüüd jälle väiksemast suuremale tagasi minema, aga selleks ei jätkunud enam jaksu.

Tegevus: ronimine (bouldering)
Kestus: 60 min

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar