pühapäev, 20. jaanuar 2013

Toilamõisa

Laupäeval taas suurema seltskonnaga (8) Toilamõisas.

Panime seekord neli trassi - aga õigete valikute tegemisega oli probleeme, ega sinna neid nii lihtne mahutada ei olegi, arvestades üleval olevat karniisi ja vajalikku turvaala, et kellelegi jääd või kive pähe ei kukuks. Üks rada saigi seetõttu huvitavam, et jaama alt ei olnud võimalik lõpuni ronida, tuli minna paar meetrit pendlisse. Kuna ka jaam ise asus juba ronja jaoks seljataga, siis sinna kukkumine tähendas mõnusat lendu ja ilusat merevaadet. Lisaks koosnes raja ülaosa enamasti rippuvatest purikatest, mis altvaates olid päris koledad. Ehk et närvikõdi omajagu.
Jaamade panemisel leidsin üles 26. detsembril kaotatud Sveni slingi. Vahepeal siis keegi käinud ei ole. Küll aga on mul nüüd dilemma - kas kolm nädalat õues vedelenud sling on kasutuskõlblik v mitte?

Saabusime seekord varem, kell 12 juba ronisime. Päeva pikenemise tõttu oli äraminek hiljem, aga kuna oli mitmeid üsna algajaid, siis kogu selle rahva seinast üles saamine oli lõpuks päris vaevarikas (ca 1.5h)
Ronimise mõttes jäi skoor pigem väiksemapoolseks - vast pool tosinat korda. Oli väga külm (alguses -24C) ja jää oli kohati habras, enamasti ka kõva. Meelise uued teravad kirkad põrkasid liini esimesel ronimisel mitu korda lihtsalt seinalt tagasi.

Sassi on läinud, mitu korda sel hooajal juba jääl oldud.

Tegevus: ronimine
Kestus: 3.5h


































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar