pühapäev, 2. oktoober 2011

Rogain

Jooksutrenni plaan on praeguseks ammendunud, aga midagi peaks ikkagi edasi tegema, et kevadel jälle tühja koha pealt ei alustaks ja et kasvõi oktoobri lõpus ronimisjooksul ka veel lipata jaksaks.

Eile käisin koos Eero, Märdi ja Pärtliga rogainil - ilm super, maastik hea, kõik punktid leidsime üles ja üldiselt läks hästi. Alati tahaks rohkem punkte, ning päris rahule jääks vist ainult siis, kui lõpptulemus on 140 :D
Rogaini käigus oli juttu varasematest tulemustest, ning tekkis endalgi huvi need üle vaadata. Olgu siis siinkohal ajaloo hämarustest numbrid välja otsitud:

2005:
Asendusliikmena koos Hannese, Silja ja Anuga 24h Orioni Nõva rogainil, mis oli ühtlasi EM. Saime 112 punkti 270st (41.5%), maksimumtulemuse kogus 4 võistkonda. Ilm oli üldiselt hea, ehkki teise tunni lõpus tuli padukas, mis meid läbimärjaks kastis. Öösel magasime paar tundi telgis.

Rogainivaimustus oli suur ja sügisel käisime koos Hannese, Anu ja Antsuga 8h TAOK Arbavere rogainil. Saime 57/140 (40,7%). Oli vist paras pähkel, sest võitjad said 128. Ilm oli suurepärane, maa oli kuiv.

2006:
Paistab, et rogainivaimustus ei läinud üle ja suvel läksime koos Hannesega uuesti 24h Orioni rogainile Keila-Joal. Alustasime väga kõvas tempos, plaaniga öösel mitte magada. Ilm läks õhtuks väga vesiseks ja jalad läksid väga katki ning peamiselt minu pealekäimisel katkestasime 12h järel. Saime 103/270 (38.1%), võitjad kogusid 255, teine koht aga alles 213. Ei olnud rõõmus tuju. Kõigele krooniks kaotasin ära sõbra-sõbralt laenatud pöidlakompassi, sest me ise olime mõlemad oma kompassid maha unustanud. Kuigi ma teadsin, kuhu see kompass jäi, me enam teda ei leidnud.

Ometi ei saanud rogainihuvi ikka veel otsa, nii et sügisel käisin jälle 8h TAOK Kolga rogainil, seekord koos Pauliusega. Meil läks üsna hästi, saime 83/140 (59.3%), võitjad said 138p. Ilm oli suurepärane ja Paulius liikus hästi, ronides veel vahepeal vaatetornidessegi. Lõpus jälle natuke kärpisime oma plaane, sest läks kiireks ja Paulius hakkas midagi südamerabandusest rääkima.

2007:
Sel aastal tekkisid natuke muud huvid, aga käisin sügisel siiski koos Merlega 6h Libahundi Laulasmaa rogainil, kus saime 80/140 (57.1%), sh 3p läks ajakontrolli ületamise tõttu nahka. Võitjad said 138p. Ilm oli hea, maa märg.

2008:
Muid tegemisi oli suvel ilmselt ikka palju, nii et käisin koos Priiduga kevadel 6h Libahundi Märjamaa rogainil, kus saime 77/140 (55%). Võitjad korjasid 134. Ilm oli jälle hea ja maa vist ka kuiv.

2009:
Mägesid plaanis ei olnud.
Kevadel käisin koos Indrekuga 6h Libahundi Naissaare rogainil. Ülekaalukalt kõige huvitavam koht. Kuna saar oli väike, siis edenes punktide korjamine hästi, v.a. need, mis merre oli pandud. Meri tõusis ööga ligi meetri ja punktid jäid sügavale vette. Mina neile järgi ujuda ei tahtnud. Korjasime 115 punkti, aga kuna jäime finišisse 15min hiljaks, saime kätte 100. Maksimum oli vist umbes 160, seda enam ei suuda tuvastada. Muuseas, kuna laev ei jaksanud korraga kõiki inimesi saarele viia, anti kaks starti paaritunniste vahedega. Meil läks hästi, olime teises grupis ja erinevalt esimestest vihma ei saanud. Naissaar oma miinide, rahnude, randade ja raudteega on koht, kuhu tahaks niisama tagasi minna.

Suvel käsin koos Heleniga 8h Orioni Aegviidu rogainil. Korjasime 91/140 (65%), aga raskusastmest annab aimu see, et maksimaalse tulemuse said 28 (!!!) esimest võistkonda. Maapind oli väga kuiv ja hästi läbitav. Ilmselt alatiseks jääb meelde, kuidas alguses läks minul liikumine väga kiiresti, kuidas ma järjest kahte punkti ei leidnud ja kuidas umbes pärast 5 tundi enam midagi ei jaksanud, vaid püüdisin hoopis hammastega Helenist kinni hoida ja pidevalt pikali tahtsin visata. Miskipärast väga raske oli, mitu tundi pärast võistlust lõppes söömine oksendamisega :/ Oli palav suveilm.

2010:
Suvel koos Hannese, Silja ja Kariniga Orioni 8h Kõrvemaa rogainil. Sisuliselt sama koht, mis eelmisel aastal (!?). Tulemus 57/140 (40.7%), võitjad said ainult 123p. Oli palav, palav, palav. Ja ilmselt raske, sest koju tulime enne 7h täistiksumist.

2011:
Sügisel koos Eero, Märdi ja Pärtliga 8h TAOK Karepa rogainil, tulemus 76/140 (54.3%). Võitjad noppisid 138p. Ilm suurepärane, maastik hea. Paar punkti olid natuke peidus ja vist olime rajaplaneeringuga veidi liiga optimistlikud, aga üldiselt väga tore oli. Tundus, et rajal on kümmekond tiimi tuttavate inimestega.

Kokkuvõttes - uskumatu, aga 7 aastat järjest olen igal aastal mingisugusel rogainil käinud: 2 korda 24h, 5 korda 8h ja 3 korda 6h. 7 aasta jooksul on koos minuga rogainil käinud 13 erinevat inimest. Kõige rohkem, 4 korda, koos Hannesega.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar